Κεντρικά Γραφεία Assodivers
  • construction warehouse
  • shipping company equipment
  • LIGHTING_MAIN_ENTRANCE
  • reception_desk
  • INDOOR_OFFICE_DETAIL
  • INDOOR_OFFICES
  • meeting_room
  • open_offices
  • Indoor interior design
  • lobby_details_ceiling
  • PANELS_DETAILS
  • locker_room_design_painted_wall

Κεντρικά Γραφεία Assodivers

Πελάτης: ΑΣΣΟΝΤΑΙΒΕΡΣ ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΠΕ

Εμβαδόν χώρου : 7.374,46 μ²

Τοποθεσία & Έτος: Καλυμπάκι,Ελευσίνα, 2018

Tags: βιομηχανικά κτίρια, αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, γραφεία εταιρείας

 

Η θέση του κτιρίου προέκυψε τηρώντας σε κάθε βήμα τους πολεοδομικούς και κτιριοδομικούς κανονισμούς και τις επιτρεπόμενες αποστάσεις από τα όρια του οικοπέδου και το δρόμο. Στο οικόπεδο υπήρχαν 3 υφιστάμενα κτίρια (κτίριο 2, κτίριο 3 και κτίριο 4). Από τον πελάτη ζητήθηκε η ανέγερση νέου βιομηχανικού κτιρίου με γραφεία που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας σύγχρονης ναυτιλιακής εταιρείας.

Το κεντρικό κτίριο αποτελείται από δύο επιμέρους κτιριακούς όγκους, ενωμένους μεταξύ τους που αντιστοιχούν σε : κτίριο γραφείων (στο βόρειο τμήμα) και το βιομηχανικό μέρος (στο νότιο τμήμα του κτιρίου) προς τη θάλασσα.

Στο επίπεδο ισογείου, από όπου γίνεται και η πρόσβαση στο κτίριο γραφείων, συναντάται χώρος υποδοχής, ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων (meeting room) και ο χώρος της εστίασης και του φαγητού. Στο βιομηχανικό κτίριο, που συνδέεται με το κτίριο γραφείων μέσω διαδρόμου στην ανατολική πλευρά του κτιρίου, συναντάται ο κύριος χώρος παραγωγής /μηχανημάτων, χώροι εργαλειομηχανών, και κάποιοι λειτουργικά εξαρτημένοι χώροι. Στην ίδια στάθμη συναντάται και αποθηκευτικός χώρος διπλού ύψους – μέσα στον όγκο του κτιρίου γραφείων – με πρόσβαση από την δυτική πλευρά του κτιρίου.

Στον 1ο και 2ο όροφο του κτιρίου γραφείων διαμορφώνονται οι γραφειακοί χώροι και τα επιμέρους τμήματα της εταιρείας. Σε κάθε στάθμη συναντάται υπαίθριος χώρος εκτόνωσης και στον 2ο όροφο συγκεκριμένα, προβλέπεται αίθριο , κεντροβαρικά στον χώρο των γραφείων.

Το βιομηχανικό κτίριο εκτείνεται κατα βάση στο επίπεδο του ισογείου, με χώρους διπλού ύψους, καθώς στον 1ο όροφο συναντάται σε μικρή έκταση και στον 2ο όροφο υπάρχει χώρος βοηθητικής χρήσης (πατάρι). Η κατακόρυφη επικοινωνία μεταξύ των ορόφων επιτυγχάνεται με 3 συνολικά, πυρήνες κλιμακοστασίων / ανελκυστήρων .

Ο σχεδιασμός των χώρων επικεντρώθηκε στην ευελιξία και την λειτουργικότητα καθώς προορίζονται για την ενασχόληση πολυάριθμου προσωπικού. Η χρήση υλικών όπως ο επιφάνειες από γυαλί λειτουργούν ως ανοιχτοί χώροι ομαδικής αλλά και ατομικής εργασίας όταν και όπου απαιτείται.  Το φυσικό ξύλο, οι  μεταλλικές διάτρητες επιφάνειες καθώς και οι λεπτομέρειες σε έπιπλα και φωτισμό , συνθέτουν το μοτίβο της διαμόρφωσης ενός πλήρους ανανεωμένου βιομηχανικού κτηρίου  με μια πιο σύγχρονη αισθητική.