Εστιατόριο Cocktail Bar στην Κρήτη
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar Cocktail Bar in Heraklion, Crete 19
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar
  • Beachcomber Restaurant Cocktail Bar

Εστιατόριο Cocktail Bar στην Κρήτη

 

Photo Credits: Γιώργος Φάκαρος

Ένα υπάρχον café-bar έδωσε τη θέση του, μετά από πολλά χρόνια δραστηριότητας, σε έναν εξ ολοκλήρου νέο χώρο, με ιδιαίτερη μορφολογική ταυτότητα. Το οικόπεδο που υποδέχτηκε το Βeachcomber restaurant – cocktail bar, βρίσκεται στη Σταλίδα στο νομό Ηρακλείου. Το τραπέζιο σχήμα του, η εγγύτητα στο νερό, ο προσανατολισμός και η θέα προς το θαλάσσιο ορίζοντα, ήταν οι βασικές παράμετροι που οδήγησαν στη σύνθεση του αρχιτεκτονικού συνόλου.

Ανοιχτοί, κλειστοί, στεγασμένοι χώροι με δυνατότητα σκίασης τις ώρες που απαιτείται, συγγενικά επίπεδα ανάλογα με τις λειτουργίες όπως αυτές διαφοροποιούνται στη διάρκεια της ημέρας και νύχτας, χώροι που συνάδουν σε ένα μεσογειακό περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα, δένουν αρμονικά μέσω αδρών, γήινων υλικών όπως η πέτρα, το τσιμέντο και το ξύλο και αλληλεπιδρούν με τη βοήθεια ήπιων χειρισμών φύτευσης με σεβασμό στην τοπική χλωρίδα. Τις βασικές συνθετικές χαράξεις αποτέλεσαν καμπύλες γραμμές, τόξα διαφορετικών κύκλων, τις οποίες αυστηρά ακολούθησαν όλοι οι όγκοι και τα επίπεδα σκίασης, με στόχο να μεγιστοποιήσουν το θαλάσσιο μέτωπο αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις προσβάσεις από το δρόμο προς την παραλία. Στοιχείο με πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο αποτελεί ο πέτρινος τοίχος που ακολουθώντας τη μια εξ αυτών των τοξωτών χαράξεων καθ‘ όλο το πλάτος του οικοπέδου, το διαχωρίζει σε δυο λειτουργικές ζώνες:

– Βορειοδυτικά του τοίχου διατάσσονται οι κύριοι χώροι εξυπηρέτησης, το υπαίθριο bar και η κουζίνα.

– Βορειοανατολικά του τοίχου συναντώνται οι βοηθητικοί χώροι (wc και υπόγειοι αποθηκευτικοί χώροι), καθώς και ένας ακόμη όγκος δύο ορόφων, με κατάστημα και θερινή open-plan κατοικία.