Κτήριο Γραφείων εταιρείας MIELE επί της λεωφόρου Μεσογείων στο Ψυχικό_2004
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 3
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 4
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 5
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 6
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 7
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 8
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 9
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 10
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 11
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 12
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 13
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 14
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 15
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 16
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 17
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 18
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 19
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 20
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 21
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 22
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 24

Κτήριο Γραφείων εταιρείας MIELE επί της λεωφόρου Μεσογείων στο Ψυχικό_2004

Photo Credits: Κωνσταντίνος Κοντός

Το κτιριακό συγκρότημα, συνολικού εμβαδού περίπου 10.000 m2, βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων στο Νέο Ψυχικό, σε οικόπεδο εμβαδού 4.320 m2. Αποτελείται από 4.200 m2 αποθηκευτικών χώρων στάθμευσης που κατανέμονται σε δύο υπόγεια επίπεδα. Η θέση του έργου επί του άξονα της Λεωφόρου Μεσογείων, μια περιοχή με εμφανή τάση για ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων γραφείων, αποτέλεσε πρόκληση για την ένταξη του κτιρίου στο υφιστάμενο πολεοδομικό περιβάλλον. Η επέμβαση στο υπάρχον κτίριο περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και τον επανασχεδιασμό των όψεων.

Το έργο μελετήθηκε και εκτελέσθηκε σε πέντε διαδοχικές φάσεις, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπη και συνεχής λειτουργία της εταιρείας, παράλληλα με τις εργασίες επέμβασης που πραγματοποιούνταν σε διάφορα τμήματα του συγκροτήματος. Κύριος στόχος της επέμβασης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του κτιρίου ήταν η καλύτερη διαχείριση του φυσικού φωτός. Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε:

-Αφενός διάνοιξη μεγαλύτερων ανοιγμάτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί περισσότερο φως στους εκθεσιακούς χώρους και

-Αφετέρου εφαρμογή περσίδων αλουμινίου σε συνδυασμό με πετάσματα διάτρητης λαμαρίνας για τον έλεγχο του φυσικού φωτός στους χώρους των ορόφων.

Παράλληλα, η επιλογή της ελαφράς κλίσης 7 μοιρών στη διαμόρφωση της όψης επί της Λ. Μεσογείων προσδίδει μια επιθετική δυναμική στη σχέση του κτιρίου με τον παράλληλο οδικό άξονα.

FacebookTwitterLinkedInPinterest