Κτήριο Γραφείων της εταιρείας Victoria επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας στην Αθήνα_2005
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 1
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 2
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 3
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 4
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 5
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 6
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 7
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 8
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 9
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 10
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 11
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 12
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 13
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 14
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 15
  • Company Victoria office building on Vasilissis Sofias Avenue in Athens 16

Κτήριο Γραφείων της εταιρείας Victoria επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας στην Αθήνα_2005

Το κτίριο γραφείων της ασφαλιστικής εταιρείας VICTORIA, συνολικού εμβαδού 4.100 m2, βρίσκεται επί της Λεωφόρου Β. Σοφίας 96 στην Αθήνα. Αποτελείται από 7 ορόφους με εμβαδό 2.800 m2 και τρία επίπεδα υπόγειων χώρων στάθμευσης με εμβαδό 1.800 m2.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ αρχιτέκτονες+ συνεργάτες ανέλαβε τη μετατροπή του κτιρίου από ιατρική κλινική σε χώρο γραφείων μετά την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του εξωτερικού κελύφους και πριν από την κατασκευή των εσωτερικών χωρισμάτων. Κύριο συνθετικό συστατικό αποτέλεσε η αξιοποίηση κατά το βέλτιστο τρόπο του εσωτερικού αιθρίου του κτιρίου και η μετατροπή του από έναν απλό “φωταγωγό” σε πνεύμονα αερισμού και ηλιασμού του χώρου. Η αναβάθμιση του αιθρίου του προσδίδει ένα χαρακτήρα ενεργού ζωτικού πυρήνα, ο οποίος επιδρά καθοριστικά στην ποιότητα διαβίωσης και κατ΄ επέκταση στην παραγωγικότητα. Με την ίδια φιλοσοφία συμβαδίζουν και οι επιλογές “ζεστών”  χρωμάτων και υλικών, όπως για παράδειγμα του ξύλου ως υλικού επένδυσης οριζόντιων και κατακόρυφων επιφανειών. Οι χρωματικές θεματικές ενότητες ανά όροφο συμβάλλουν στον προσανατολισμό του επισκέπτη και σπάνε τη μονοτονία χαρίζοντας “ζωντανούς” χώρους.

FacebookTwitterLinkedInPinterest