Βιομηχανικό κτήριο στην Ελευσίνα
  • New-Industrial-Building-in-Elefsina-5.jpg
  • exterior shell details
  • New-Industrial-Building-in-Elefsina-6.jpg
  • facede_outdoor_space
  • New-Industrial-Building-in-Elefsina-9.jpg
  • façade details
  • metal design details
  • Exterior view of industrial building
  • exterior of a building with a combination of materials

Βιομηχανικό κτήριο στην Ελευσίνα

Πελάτης: ASSODIVERS LIMITED
Εμβαδόν χώρου : 7.374,46 μ²
Τοποθεσία & Έτος: Καλυμπάκι,Ελευσίνα, 2017
Tags: βιομηχανικά κτίρια, αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, γραφεία εταιρείας

 

Η δημιουργία βιομηχανικών κτιριακών εγκαταστάσεων αφορά στην ανάγκη της εταιρίας ASSODIVERS LIMITED για τα νέα γραφεία της, στην περιοχή της Ελευσίνας.
Αρχικά, δόθηκε βαρύτητα στην ενδελεχή καταγραφή των αναγκών που επιθυμούσε η εταιρεία ώστε η αρχιτεκτονική πρόταση να είναι ολοκληρωμένη (προτιμήσεις πελάτη, φιλοσοφία και όραμα εταιρείας) . Ο στόχος μας ήταν η εύρεση της βέλτιστης λύσης για το συγκεκριμένο κτήριο και για τον συγκεκριμένο εργοδότη δημιουργώντας ένα βιομηχανικό κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών.

Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου διαμορφώνεται πλήρως από μεταλλική κατασκευή ,σύμμικτη με πλάκες σκυροδέματος, τα δε στοιχεία θεμελίωσης κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Σε ότι αφορά στο Κτίριο των Γραφείων , το κέλυφος στις δυο πλευρές του (Ανατολική και Δυτική), κλείνει με αναρτημένο σύστημα αλουμινίου curtain wall ενώ στη βορεινή όψη διαμορφώνεται επένδυση από πλάκες ινοπλισμένης τσιμεντοσανίδας, χρώματος γκρί ανοιχτό. Το υλικό αυτό συναντάται και στη Δυτική πλευρά, στο τέλος του κτιρίου γραφείων, σηματοδοτώντας την είσοδο του προσωπικού.

Στην βορεια/βορειοδυτική πλευρά του κτιρίου γραφείων ,στον Α όροφο, διαμορφώνεται μια ζώνη σε πρόβολο, τύπου έρκερ, η οποία περιβάλλεται από κατακόρυφες περσίδες αλουμινίου για σκίαση.

Στους Α’ και Β’ ορόφους του κτιρίου γραφείων προβλέπονται ανοιχτοί χώροι εκτόνωσης του εσωτερικού. Πιο συγκεκριμένα :
– Στον Α’ όροφο διαμορφώνεται ημιυπαίθριος στεγασμένος χώρος
– Στον Β’ όροφο υπάρχει βατο δώμα (Βεράντα) στην Βορειοδυτική γωνία του κτιρίου και ασκεπής χώρος αιθρίου, κεντρικά στον πυρήνα του ορόφου.

Μπροστά από το curtain wall του όγκου των γραφείων, προβλέπονται σκίαστρα αλουμινίου – κατακόρυφα στοιχεία των εξωστών, σε λευκό χρώμα, που αποτελούν αισθητικά αναπόσπαστο μέρος των όψεων του κτιρίου γραφείων. Τα σκίαστρα αυτά αποσκοπούν στην βελτίωση της βιοκλιματικής συμπεριφοράς του κτιρίου, προσφέροντας καλύτερους χώρους εργασίας στο εσωτερικό και μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση της ενέργειας που απαιτείται για την ψύξη των χώρων κατά την θερινή περίοδο.

Στη Δυτική όψη τοποθετούνται με κλίση σε σχέση με την όψη του κτιρίου, ενώ στην Ανατολική πλευρά τοποθετούνται παράλληλα στην όψη του κτιρίου. Επίσης στη Δυτική όψη, κατασκευάζεται μεταλλικό στέγαστρο στο σημείο της Εισόδου Προσωπικού.

Σε ότι αφορά στο Βιομηχανικό Κτίριο, καλύπτεται περιμετρικά με θερμομονωτικά πάνελ πλαγιοκάλυψης, με χρωματική εναλλαγή του γκρι με το λευκό, που ορίζουν τις κατακόρυφες ζώνες των ανοιγμάτων. Τα πλευρικά ανοίγματα του Ισογείου και του Α΄ ορόφου καλύπτονται με κουφώματα αλουμινίου, προβαλλόμενα προς τα έξω, ενώ των ανώτερων σταθμών, καλύπτονται με κουφώματα αλουμινίου σταθερά. Στην οροφή του κτιρίου προβλέπονται θερμομονωτικά πάνελ οροφής, κάποια εκ των οποίων διάφανα, για τον φωτισμό του υποκείμενου χώρου.

Στο Βιομηχανικό Κτίριο υπάρχουν 3 είσοδοι (1 Φορτοεκφόρτωσης & 2 Μηχανημάτων), εκ των οποίων οι 2 θα καλύπτονται με συρόμενες δίφυλλες πόρτες σε οδηγούς και η 3η με αυτόματο βιομηχανικό ρολό βαρέως τύπου. Ομοίως, με ρολό βαρέως τύπου, θα καλύπτεται και η είσοδος της Αποθήκης στη Δυτική όψη του κτιρίου γραφείων.