Γραφεία και κατάστημα MIELE

Γραφεία και κατάστημα MIELE

 
Πελάτης: ΜΗΛΕ – ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε.
Εμβαδόν Χώρου: 808.39 τ.μ.
Τοποθεσία & Έτος κατασκευής: Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 69 & ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ 2, ΜΑΡΟΥΣΙ
Photo Credits: Γιώργος Σφακιανάκης
Tags:Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, βιομηχανικά κτίρια, επαγγελματικοί χώροι, εσωτερική διακόσμηση

 
Η επέμβαση στο υπάρχον κτίριο περιλαμβάνει την εσωτερική αναδιαμόρφωση όλων των χώρων του ακινήτου ώστε να φιλοξενήσει τα κεντρικά γραφεία, τον εκθεσιακό χώρο και την υποστήριξη- Service της εταιρείας Miele Hellas. Κύριος στόχος  ήταν η δημιουργία της αίσθησης ενός άνετου χώρου στον οποίο υπάρχει ευελιξία κινήσεων και διάδρασης τόσο του  ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας,  όσο και των επισκεπτών. Η σύγχρονη, διαχρονική αλλά και λιτή αισθητική ήταν η βασική μας έμπνευση στην υλοποίηση της εσωτερικής αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης.

Αναλυτικότερα, ο χώρος του ισογείου διαμορφώνεται ως εκθεσιακός με προϊόντα της εταιρείας αλλά με δυνατότητα επίδειξης των συσκευών στο κοινό και φιλοξενίας σε περίπτωση εκδηλώσεων. Στους χώρους αναμονής και υποδοχής,  οι διαφοροποιημένοι χρωματισμοί τοίχων και επίπλων προσφέρουν μια πιο μοντέρνα και ανάλαφρη ατμόσφαιρα.

Στον πρώτο και δεύτερο όροφο γίνονται μετακινήσεις των γυάλινων διαχωριστικών για τη διαμόρφωση των επιμέρους γραφείων. Στο υπόγειο, το οποίο επικοινωνεί με το ισόγειο και τον πρώτο όροφο μέσω αίθριου, διαμορφώνονται ανοιχτοί και κλειστοί γραφειακοί χώροι, κουζίνα για την εξυπηρέτηση του προσωπικού και ο χώρος του Service των συσκευών.

Ο σχεδιασμός επικεντρώθηκε στους χώρους αναμονής, υποδοχής, γραφείων και των meeting & focus booths. Βασική συνθετική αρχή επανασχεδιασμού των χώρων ήταν να είναι ευέλικτοι στην λειτουργία με δυνατότητες ομαδικής αλλά και ατομικής εργασίας όταν και όπου απαιτείται, ανοιχτοί προς το εξωτερικό του κτηρίου αλλά και προς το εσωτερικό μεγάλο αίθριο, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και να ακολουθούν τις προδιαγραφές ευεξίας (wellness) και υγιεινής στην post-Covid εποχή.