Επανασχεδιασμός γραφείων διοίκησης της εταιρείας Ergo επί της Λ. Συγγρού στην Αθήνα_2017

Επανασχεδιασμός γραφείων διοίκησης της εταιρείας Ergo επί της Λ. Συγγρού στην Αθήνα_2017

Photo Credits: Γιώργος Σφακιανάκης

 

Το κτηριακό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας ERGO επί της Λεωφόρου Συγγρού στην Αθήνα, αποτελείται από δύο βασικά κτήρια συνολικού εμβαδού 11.100 μ2. Αντικείμενο της πρώτης φάσης επανασχεδιασμού του κτιριακού συγκροτήματος, ήταν η διαμόρφωση των γραφείων διοίκησης στον 4ο όροφο. Το κτιριολογικό πρόγραμμα προβλέπει τη στέγαση των γραφείων διοίκησης, αλλά επίσης και τη λειτουργία του τμήματος της νομικής υπηρεσίας.

Η διπλή αυτή χρήση οδήγησε στη διαίρεση σε δύο διακριτές στην κάτοψη ζώνες, μεταξύ των οποίων χωροθετήθηκε ως συνδετικός τόπος και πυρήνας, ένα μεγάλο meeting room. Έξω από αυτό, στην καρδιά του ορόφου, δημιουργήθηκε ο χώρος υποδοχής ως μια μεγάλη αγκαλιά, αποτυπώνοντας τη νέα φιλοσοφία της εταιρίας με σχεδιαστική αφορμή το νέο λογότυπό της. Κατακόρυφες ξύλινες περσίδες διατομής 25x5cm σε καμπύλη διάταξη απαλύνουν την αυστηρότητα της προ-υπάρχουσας ορθοκανονικής διάταξης γραφείων και κινήσεων.

Ο συνδυασμός και η αντίθεση ζεστών υλικών και αποχρώσεων (όπως ο φυσικός καπλαμάς -σε διάφορες εφαρμογές αλλά και το δάπεδο όψης ξύλου) με ψυχρές (οι λευκές και γκρι αποχρώσεις της λάκας των επίπλων και τα μάρμαρα) έρχεται σε μια ισορροπία στο σύνολο, που ικανοποιεί τις αρχικές απαιτήσεις. Το υφιστάμενο υπερυψωμένο δάπεδο επικαλύφθηκε με βινυλικό δάπεδο ελεύθερης εφαρμογής, με τη μορφή είτε πλεκτής μοκέτας, είτε λωρίδων όψης ξύλου, ανάλογα με τη λειτουργία των χώρων.

Σε συνδυασμό με το διακριτικό καθιστικό και τα ζεστά χρώματα, τα υλικά δίνουν έναν τόνο πιο οικείας ατμόσφαιρας στον χώρο υποδοχής. Παράλληλα, η χρήση μεγάλων διάφανων επιφανειών, η είσοδος του φυσικού φωτός από ένα μεγάλο skylight στην οροφή, ο κατάλληλος κρυφός γραμμικός φωτισμός, αλλά και η αξιοποίηση φυσικού πρασίνου, μεγαλώνουν τον χώρο και δημιουργούν μια αίσθηση άνεσης και ασφάλειας. Στην περίμετρο του φωτεινού πυρήνα συναντώνται τα διευθυντικά γραφεία. Η επιλογή των υλικών έγινε με κριτήρια που υπηρετούσαν τον παραπάνω στόχο.

FacebookTwitterLinkedInPinterest