Συγκρότημα Κατοικιών επί της οδού Αθηνών στη Βούλα_2012
  • Residences-Complex-on-Athinon-Street-in-Voula-1
  • Residences-Complex-on-Athinon-Street-in-Voula-2
  • Residences-Complex-on-Athinon-Street-in-Voula-3
  • Residences-Complex-on-Athinon-Street-in-Voula-4
  • Residences-Complex-on-Athinon-Street-in-Voula-5
  • Residences-Complex-on-Athinon-Street-in-Voula-6
  • Residences-Complex-on-Athinon-Street-in-Voula-7
  • Residences Complex on Athinon Street in Voula 7
  • Residences Complex on Athinon Street in Voula 1
  • Residences Complex on Athinon Street in Voula 3
  • Residences-Complex-on-Athinon-Street-in-Voula-9.jpg
  • Residences-Complex-on-Athinon-Street-in-Voula-10.jpg
  • Residences Complex on Athinon Street in Voula 2

Συγκρότημα Κατοικιών επί της οδού Αθηνών στη Βούλα_2012

Το συγκρότημα κατοικιών οργανώνει έξι κατοικίες μέσα σε έναν όγκο, ο οποίος, ενώ διέπεται από λειτουργική συμμετρία σε κάτοψη, εν τούτοις την αναιρεί σε επίπεδο όψης και κελύφους, με στόχο την ψευδαίσθηση της δυναμικής κίνησης.

Το σύνολο της σύνθεσης χαρακτηρίζεται από μεγάλα ανοίγματα και μακρόστενους εξώστες, από τους οποίους αυτοί της νότιας όψης ξεχωρίζουν από το βασικό κέλυφος λόγω του διαφορετικού χρώματος του επιχρίσματος – λευκού έναντι των γκρι επιφανειών που κυριαρχούν στο σύνολο, αλλά και εξ αιτίας της επιμήκυνσής τους προς την ανατολή εκτός του περιγράμματος του κεντρικού όγκου. Οι μακρόστενοι εξώστες τονίζουν την οριζόντια διεύθυνση, υποδιαιρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το ύψος του συνόλου. Ειδικά στη νότια όψη, οι εξώστες χαρακτηρίζονται από ασυμμετρία σε σχέση με το, σχεδόν συμμετρικό, κορμό του κτιρίου.

Οι οριζόντιες λευκές ζώνες συνδιαλέγονται με την κατακόρυφη επιφάνεια από περσίδες, η οποία αναδιπλούμενη δημιουργεί την είσοδο του κτιρίου και χρησιμεύει τόσο στη σκίαση όσο και στην οπτική απομόνωση μεταξύ των εξωστών των διαφορετικών κατοικιών. Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου κυριαρχεί η φύτευση και το υγρό στοιχείο με τις δύο πισίνες, που εξυπηρετούν τις δύο κατοικίες του ισογείου. Για τη σκίαση των εξωτερικών χώρων των κατοικιών του ισογείου προβλέπονται πέργκολες, οι οποίες αναρτώνται από το κέλυφος του κτιρίου και οι οποίες συμβάλλουν στην υποδιαίρεσή του σε οριζόντιες ζώνες, ακολουθώντας τη συνθετική λογική των οριζόντιων μακρόστενων εξωστών.

FacebookTwitterLinkedInPinterest