4 Κατοικίες επί της οδού Σωκράτους στο Διόνυσο_2008
  • Residences Complex on Sokratous Street in Dionyso 6

4 Κατοικίες επί της οδού Σωκράτους στο Διόνυσο_2008

Photo Credits: Γιώργος Σφακιανάκης

 

 

H κατοικία βρίσκεται στον Διόνυσο Αττικής, σε οικόπεδο επιφάνειας 1631 μ2, και αποτελεί μέρος του συγκροτήματος τεσσάρων κατοικιών, μεταξύ των οδών Σωκράτους και Ευριπίδου. Η συγκεκριμένη κατοικία έχει πρόσβαση από την οδό Σωκράτους και συνολική επιφάνεια 268,00 μ2. Απαντώντας στις ανάγκες των ιδιοκτητών η κατοικία διαιρείται σε δυο επιμέρους ζώνες, που συνδέονται, κατ’ επιλογή , μέσω εσωτερικής κλίμακας . Η μία ζώνη καταλαμβάνει την επιφάνεια του Ισογείου, στην στάθμη του κήπου, έχει εμβαδόν 77.00 μ2 και αποτελείται από ενιαίο χώρο σαλονιού, τραπεζαρίας και κουζίνας ,καθώς και ένα υπνοδωμάτιο. Η 2η ζώνη, συνολικής επιφάνειας 192.00 μ2, καταλαμβάνει τις τρεις ανώτερες στάθμες: Στην α’ στάθμη συναντώνται οι χώροι διημέρευσης  ενώ στην β’ στάθμη το master υπνοδωμάτιο, το παιδικό υπνοδωμάτιο και χώρος γραφείου. Η σοφίτα, με πρόσβαση  μέσω μιας ξύλινης περίτεχνης σκάλας, αποτελεί χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει  χρήσεις  όπως playroom ή ξενώνα. Σε ότι αφορά στις επιλογές των υλικών, δόθηκε έμφαση στα ζεστά χρώματα και τις μαλακές υφές, με στόχο να αποδοθεί μια ζεστή ατμόσφαιρα, για την οποία συνέβαλλε πολύ  η χρήση του ξύλου , τόσο στο δάπεδο όσο και στα έπιπλα και τις ειδικές κατασκευές. Στο κέλυφος του κτιρίου, οι αρχιτέκτονες ακολούθησαν μια στιβαρή ογκοπλασία μαζί με έναν συνδυασμό κλασσικών γραμμών και σύγχρονων λεπτομερειών, με σεβασμό προς το πράσινο περιβάλλον και τα πυκνά πεύκα της περιοχής. Η εφαρμογή χρωματιστού αδρού σοβά kourasanit σε δύο βασικούς παρεμφερείς χρωματικούς τόνους εντείνει την εννοιολογική διάκριση των όγκων και συμβάλλει στην αρτιότερη άρθρωση μεταξύ τους. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με κατάλληλες φυτεύσεις που ευδοκιμούν στο συγκεκριμένο κλίμα και ο τεχνητός φωτισμός συνετέλεσαν στο να αναδειχθεί η κατοικία στο σύνολό της .

FacebookTwitterLinkedInPinterest