Beachcomber Εστιατόριο Cocktail Bar στην Κρήτη_2013
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 3
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 4
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 5
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 8
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 9
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 10
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 11
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 12
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 13
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 14
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 15
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 16
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 17
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 7
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 1
  • Restaurant_Cocktail_Bar_in_Heraklion_Crete_24.jpg
  • Restaurant_Cocktail_Bar_in_Heraklion_Crete_23.jpg
  • Restaurant_Cocktail_Bar_in_Heraklion_Crete_22.jpg
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 18
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 19
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 20
  • Restaurant Cocktail Bar in Heraklion, Crete 21

Beachcomber Εστιατόριο Cocktail Bar στην Κρήτη_2013

Ένα υπάρχον cafe-bar έδωσε τη θέση του, μετά από πολλά χρόνια δραστηριότητας, σε έναν εξ ολοκλήρου νέο χώρο, με ιδιαίτερη μορφολογική ταυτότητα. Το οικόπεδο που υποδέχτηκε το Βeachcomber restaurant – cocktail bar, βρίσκεται στη Σταλίδα στο νομό Ηρακλείου. Το τραπέζιο σχήμα του, η εγγύτητα στο νερό, ο προσανατολισμός και η θέα προς το θαλάσσιο ορίζοντα, ήταν οι βασικές παράμετροι που οδήγησαν στη σύνθεση του αρχιτεκτονικού συνόλου.

Ανοιχτοί, κλειστοί, στεγασμένοι χώροι με δυνατότητα σκίασης τις ώρες που απαιτείται, συγγενικά επίπεδα
ανάλογα με τις λειτουργίες όπως αυτές διαφοροποιούνται στη διάρκεια της ημέρας και νύχτας, χώροι που συνάδουν σε ένα μεσογειακό περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα, δένουν αρμονικά μέσω αδρών, γήινων υλικών όπως η πέτρα, το τσιμέντο και το ξύλο και αλληλεπιδρούν με τη βοήθεια ήπιων χειρισμών φύτευσης με σεβασμό στην τοπική χλωρίδα. Τις βασικές συνθετικές χαράξεις αποτέλεσαν καμπύλες γραμμές, τόξα διαφορετικών κύκλων, τις οποίες αυστηρά ακολούθησαν όλοι οι όγκοι και τα επίπεδα σκίασης, με στόχο να μεγιστοποιήσουν το θαλάσσιο μέτωπο αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις προσβάσεις από το δρόμο προς την παραλία.

Στοιχείο με πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο αποτελεί ο πέτρινος τοίχος που ακολουθώντας τη μια εξ αυτών των τοξωτών χαράξεων καθ‘ όλο το πλάτος του οικοπέδου, το διαχωρίζει σε δυο λειτουργικές ζώνες:

– Βορειοδυτικά του τοίχου διατάσσονται οι κύριοι χώροι εξυπηρέτησης, το υπαίθριο bar και η κουζίνα.
– Βορειοανατολικά του τοίχου συναντώνται οι βοηθητικοί χώροι (wc και υπόγειοι αποθηκευτικοί χώροι), καθώς και ένας ακόμη όγκος δύο ορόφων, με κατάστημα και θερινή open-plan κατοικία.

FacebookTwitterLinkedInPinterest