MIELE Company Offices
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 3
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 4
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 5
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 6
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 7
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 8
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 9
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 10
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 11
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 12
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 13
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 14
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 15
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 16
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 17
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 18
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 19
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 20
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 21
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 22
  • Company Miele Offices Building on Mesogeion Avenue in Psychiko 24

MIELE Company Offices

Client: MIELE Company Offices
Area: 4.320 sq.m.
Location & Year: Mesogeion Avenue. , Neo Psychiko, 2004
Photo Credits: Konstantinos Kontos
Tags: office space, commercial space, redesign, space renovation, remodeling

 

The location of the project on the axis of Mesogeion Avenue, an area with an obvious tendency for the development of commercial and office activities, was a challenge for the integration of the building in the existing urban environment. It consists of 4,200 sq.m. of parking spaces spread over two underground levels. The intervention in the existing building includes the remodeling of the interiors and the redesign of the facades.

The project was studied and executed in five consecutive phases in order to ensure the smooth and continuous operation of the company, in parallel with the intervention work carried out in various parts of the complex. The main goal of the intervention both inside and outside the building was the best management of natural light. In this direction was carried out:

– Creating larger openings in order to provide more light in the exhibition spaces; and

– Application of aluminum blinds in combination with perforated sheet metal curtains for the control of natural light in the floor areas.

At the same time, the choice of the slight slope of 7 degrees in the configuration of the façade on Mesogeion Avenue gives an aggressive dynamic to the relationship of the building with the parallel road axis.