ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ

Dental Clinic Branemark Osseointegration

Branemark Osseointegration

Dental Clinic

Τhe dental office building  is located  in a complex of business premises in Kifissia. The goal was to create a well-designed and equipped medical space, combined with a sense of familiarity, tranquility and hospitality, while highlighting the dynamic development of the company Branemark Osseointegration Center Greece-Dental Place.

The requirement to separate the individual functions led to the placement of examination rooms & offices around the perimeter, while the core of auxiliary spaces (sterilization, WC, storage spaces) was created centrally, thus allowing circular movement to facilitate staff circulation. In the reception, the office's oak furniture in its natural color has a leading role, which with its curved shape leads the visitor to the corridor of the clinics.

A dominant element is also the dividing curtain to the seminar room, which allows the two spaces to be combined to create an enlarged room depending on the capacity needs of the seminars. The photographic theme of the glass curtain helps to create a more intimate atmosphere in both the waiting room and the seminar room, moving away from the typical image of a dental office.

Beyond the distinct positioning of the medical spaces, the materials and colors chosen contributed to their demarcation. In the medical areas, the white color dominates the furniture, the walls and the blinds in combination with a synthetic floor (PVC) suitable for medical areas and with an intense color for each office, separating in this way the area of ​​each doctor and the surgery. The reception, movement, office and seminar areas are dominated by warm materials and colors, such as the pre-existing wooden floor painted in a gray shade, the oak office furniture in a natural color and the wooden blinds, which were combined with earthy colors on the walls and furniture.

Finally, with regard to the lighting in the offices, in order to meet the needs of abundant lighting, while conserving energy, white light emitting diode (LED) lights were chosen (a necessary parameter in a dental office to avoid color changes) and in the other areas, light emitting diode lights were chosen in warm color.

 

Location & Year: Kifissia , Athens, 2012

Total surface:  190 m²

Τags:  clinic interior , interior design , clinic design ,design ,office interiors, hospital interior  hospital design , architecture , parametric architecture  ,project

 

YEAR

2012

AREA

190 m²

LOCATION

Kifissia , Athens

CATEGORY

Health

PHOTO

Konstantinos Kontos

TAGS

Clinic Interior, Interior Design, Clinic Design, Design, Office Interiors, Hospital Interior, Hospital Design, Architecture, Parametric Architecture, ,

SHARE PROJECT
  • CLIENT :
  • YEAR : 2012
  • AREA : 190 m²
  • LOCATION : Kifissia , Athens
  • CATEGORY : Health
  • VISUALIZATION :
  • PHOTO : Konstantinos Kontos
  • TAGS : Clinic Interior, Interior Design, Clinic Design, Design, Office Interiors, Hospital Interior, Hospital Design, Architecture, Parametric Architecture, ,
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • IN COLLABORATION :